Собственикът на „Булстрад“ готви нови сделки в региона

Собственикът на българската застрахователна компания „Булстрад Виена иншурънс“ – австрийската Vienna Insurance Group, се оглежда за придобивания в Полша, Унгария и Германия. Групата иска да придобие нови живото- и общозастрахователни компании, заявява пред агенция „Блумбърг“ главният и изпълнителен директор Гюнтер Гайер.
„Все още съм убеден, че една инвестиция в Полша или Унгария, а може би и в България ще донесе по-голяма възвращаемост на компанията, отколкото във Великобритания или Холандия,“ казва той пред агенцията. „Надявах, че AIG ще реши да продава в Полша или Унгария“, допълва още Гайер.
Vienna Insurance Group разполага с около 1.2 млрд. евро за придобивания и се фокусира основно в Източна Европа, където премиите растат с по-бързи темпове, пояснява той. По думите му без кризата на Източна Европа ще й трябват 20 години да догони Западна Европа по застраховки на глава от населението.
Миналата година групата купи застрахователното звено на Erste Group Bank, с което се превърна в най-голямата застрахователна структура в региона.
Миналата седмица групата отчете 27% спад в печалбата за второто тримесечие на тази година и по-ниска възвращаемост на инвестициите си. Компанията планира да съкрати 1100 работни места до края на 2010 г. в опит да свали разходите със 100 млн. евро. Тази година застрахователят се раздели с 900 от общо 25 хил. си служителя, допълни „Блумбърг“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *