Собственикът на Нова ТВ слива телевизионните си активи у нас

Базираната в Швеция медийна група Modern Times Group MTG AB (MTG) съобщи, че реорганизира собствеността върху телевизионните си активи в България, като слива всичките си притежания в Нова Телевизия.
MTG е подписала споразумение с Apace Media plc, съгласно което активите в рамките на съвместно притежаваната Balkan Media Group Limited (BMGL) ще бъдат прехвърлени в Нова Телевизия, което е собственост на MTG.
MTG притежава 50% от BMGL от март 2007 г. и финализира придобиването на 100% от Нова Телевизия през октомври 2008 г.
След сливането MTG ще притежава 95% от по-голямата група Нова Телевизия и ще продължи да консолидира резултатите на комбинираните операции, докато Apace ще държи миноритарен дял от 5% в Нова Телевизия.
Активите, които се прехвърлят от BMGL, включват телевизионните канали Диема, Диема Фемили, Диема 2 и MM, както и канала на албански език ERA TV в Македония. Нова Телевизия управлява канала Нова ТВ, който е вторият по гледаемост телевизионен канал в България, се отбелязва в съобщението.
Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи в България.
“Тази промяна значително ще улесни структурата на собствеността ни в България и е в синхрон с общата ни стратегия. Ще ни даде възможност да ускорим развитието на комбинираните операции, като съкрати времето за вземане на решения и изпълнението на ключови стратегии“, коментира Ханс-Холгер Албрехт, президент и изпълнителен директор на MTG.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *