Собственикът на TikTok възобнови плановете си за IPO

ByteDance Ltd., китайският собственик на платформата за кратки видеоклипове TikTok, възобнови плановете си да стане публична в Хонконг, предаде Financial Times.

Китайската компания планира да стане публична или през четвъртото тримесечие на тази година, или в началото на 2022 г., съобщи FT, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

 

Снимка: Wikimedia

„Очакваме окончателни насоки от ByteDance през септември. Те изпращат всички документи в китайските власти в момента и преминават през процеса на преглед“, посочиха източниците.

Базираната в Пекин ByteDance заяви през април, че няма предстоящи планове за първично публично предлагане (IPO), информира infostock.bg.

ByteDance беше в процес на битка със забраната на администрацията на Доналд Тръмп в САЩ, след като видео услугата беше обявена за заплаха за националната сигурност. Но администрацията на Джо Байдън заяви, че ще преоцени ситуацията, отваряйки вратата към ByteDance, запазваща част или целия бързо развиващ се бизнес.

Coronavirus is changing our habits and TikTok is entering the Olympus Android - iGamesNews

iGamesNews

ByteDance назначи Чу Шоу Зи от Xiaomi Corp. като главен финансов директор, подхранвайки спекулациите относно плановете на гиганта в социалните медии да стане публичен. Чу наблюдаваше първичното публично предлагане на Xiaomi като финансов директор преди повече от две години и ще позволи на ByteDance да успокои инвеститорите.

ByteDance все още е изправен пред голяма регулаторна несигурност. Регулаторите в Пекин предприеха широкообхватни действия, за да предприемат мерки срещу най-големите технологични гиганти в страната.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *