Сорос инвестира милиарди в стартъпа Rivian Automotive

Милиардерът Джордж Сорос е купил близо 20 милиона акции в младата компания за електрически превозни средства Rivian Automotive през тримесечието, приключило на 31 декември, според документи от Комисията по ценни книжа на САЩ.

Стартъпът Rivian привлече солидна инвестиция от милиардера Джордж Сорос
(снимка: Rivian Automotive)

Акциите са били на обща стойност 2 милиарда долара към момента на купуването. С това Soros Fund Management става един от най-големите инвеститори в компанията, която все още не е произвела потребителски автомобил, информира technews.bg.

Очаква се Rivian, една пета от която е собственост на Amazon, да осигури на гиганта в електронната търговия повече от 100 000 електрически камиона, отбелязва The Economic Times.

Сорос вижда как Студената война САЩ-Китай води до "гореща" - News.bg

През декември Rivian заяви, че очаква производството да спадне „с няколкостотин превозни средства” спрямо заложената цел за 2021 г. от 1200 бройки, поради ограничения във веригата за доставки.

Rivian Automotive е основана през 2009 г. и е по-известна с електрически спортен автомобил и пикап, базирани на „скейтборд” платформа, която може да поддържа различни бъдещи превозни средства или да бъде използвана от други компании. Годна е както за шофиране по пътищата, така и за офроуд движение.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *