„Софарма“ купи молдовска фармацевтична компания

Българската фармацевтична компания „Софарма“ придоби 51% от молдовския дистрибутор на лекарства RAP Pharma International, съобщиха от компанията, цитирани от SeeNews. 

Сделката бе одобрена от молдовския регулаторен орган по конкуренцията и вече няма никакви пречки за осъществяването й. Сумата на придобиването не е обявена.

RAP Pharma International притежава складова база и 10 аптеки в Молдова и отчита 3 млн. евро оборот през 2016 г., което е с около 40% ръст на годишна база. 80% от компанията е собственост на Molfarm SRL, а останалата част държи инвеститорът Виктор Алергус.

Това е поредното от серия придобивания на „Софарма“, които са част от сериозната експанзия на компанията, информира economic.bg. През март фармацевтичният гигант отправи оферта за изкупуване на 22.37% от българския си партньор „Унифарм“. Офертата се разглежда от българския финансов регулатор.

През февруари „Софарма“ подаде оферта за придобиването на „Доверие – Обединен холдинг“ АД, в който вече притежава 25%. В края на миналата година компанията купи производителя на лекарства „Вета фарма“.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *