„Софарма“ купува верига от 19 аптеки

Най-големият дистрибутор на лекарства „Софарма Трейдинг“ АД съобщи, че купува веригата аптеки „ФармаСтор“, която притежава 19 обекта в София и Бургас.

За сделката е необходимо разрешение на Комисията за защита на конкуренцията.Планът е аптеките на „ФармаСтор“ да се присъединят към веригата SOpharmacy, създадена от „Софарма“ през 2015 г.В краткосрочен план двете вериги ще продължат да се управляват автономно от сегашните управленски екипи. Плановете за бъдещото развитие и интеграцията на SOpharmacy и „ФармаСтор“ ще бъдат разработени от мениджмънта на двете структури до няколко месеца след юридическото приключване на сделката,

като в максимална степен ще се обърне внимание на устойчивостта на бизнеса и съхраняване на най-добрите практики от двете концепции.
Към началото на 2017 година SOpharmacy обединява 16 обекта, разположени в София, Пловдив, Бургас и Кюстендил, информира dnevnik.bg. С предстоящи откривания в плана на веригата до средата на годината са още 5 обекта в различни градове от страната.

 

financebg.com

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *