Софарма отчита 13% ръст на приходите

За декември 2017 г. Софарма АД реализира ръст в продажбите си с 21% спрямо същия месец на предходната година, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

В това число фармацевтичната компания отчита 73% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 4% ръст на продажбите за износ.

Приходите от продажби за 2017 година се увеличават с 13% спрямо 2016 година, в т.ч. 3% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 20% ръст на продажбите за износ.

Припомняме, че през ноември компанията реализира ръст в продажбите си от 11% спрямо същия месец на предходната година.

В интервю пред Investor.bg в края на миналата година изпълнителният директор на „Софарма“ Огнян Донев определи 2017 като еволюционна година.

Още към края на полугодието приходите от продажби на компанията за европейските страни отчетоха ръст от 32% в сравнение с първото полугодие на 2016 г. Продажбите на руския пазар затвърдиха възходящия тренд от края на 2016 г.
“Да, Русия и Украйна се стабилизираха, връщат позициите си. Надявам се ситуацията в тези държави да ни позволи да работим толкова успешно и през 2018 г.”, коментира Донев.

Ръстът на продажбите в България обаче е по-нисък. Оценката му за вътрешния пазар на фармацевтични продукти също не беше толкова позитивна, информира investor.bg.

“Тъй като не е в мой стил да прехвърлям отговорността на друг, ще кажа само, че се стараем да променим това, което зависи от нас, за да тръгнат нещата в положителна посока. Няма да навреди и малко стабилност в здравната система, някоя и друга промяна на порочните практики, повече прозрачност“, заяви Донев.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *