Софарма със спад на продажбите

Производителят на лекарства отчита 10% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 29% спад на продажбите за износ през предходния месец, информира investor.bg. Септември изглежда носи по-добри резултати за „Софарма“ на българския пазар, като компанията успява да обърне негативната тенденция, след като през август обяви 34% спад на продажбите в страната.За месец юли 2020 г. Софарма АД реализира спад в продажбите си с 52% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 25% спад на продажбите за вътрешен пазар и 66% спад на продажбите за износ, обявиха от компанията чрез X3News.Превръща ли се Софарма в сезонно зависима компания :: Investor.bg

През седемте месеца на 2020 г. приходите от продажби на продукция намаляват с 6% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 20% спад на продажбите за вътрешен пазар и 2% ръст на продажбите за износ.

Месец по-рано фармацевтичната компания отчете спад в продажбите си с 5% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 78% спад на продажбите за вътрешен пазар и 59% ръст на продажбите за износ.

Софарма придоби сръбската търговска компания Lekovit - Новини от ...

Припомняме, че от началото на седмицата Софарма започна изплащане на дивидент от 7 ст. На акция, гласуван на рекордното общо събрание на акционерите проведено на 5 юни.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистъра на Централен депозитар към 19 юни, информира profit.bg.

Таблетен завод Софарма АД - Esta Home

Акциите на Софарма губят малко над 5% в последните 30 дни, както и 12.22 на сто от началото на годината.

При настоящата цена от 2.92 лв за брой, компанията има пазарна оценка от 393 млн. лв.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *