Софиянски: На България й трябва развитие, а не заспала политика

Това коментира пред Нова телевизия председателят на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски, който е и бивш столичен кмет.  На България й трябва развитие, а не заспала политика, каквато води ГЕРБ в момента, допълни той.
Според него основните грешки на властта са били в стремежа да влезем в еврозоната, заради който е приет грешен бюджет. Грешен ход на воденото от Борисов правителство е и подписването на пакта за стабилност. Всичко, което е в пакта, ние го имаме в закона за валутния борд, подчерта бившият кмет.
По думите на Софиянски данъчната хармонизация не означава плащане на по-висок данък, каквото е мнението на „ниско квалифицирания като икономист финансов министър Симеон Дянков“.
Софиняски критикува управляващите и заради неусвояването на еврофондовете. „В момента страната ни е усвоила 1,2 млрд. евро, а е внесла над три милиарда лева в европейския бюджет. Това означава, че едно средно семейство от пет шест човека, е дало на Европа минимум по 1000 лв. Или казано по друг начин не ние строим магистрали с немски пари, а германецът строи с наши, коментира още Софиянски.
Относно разпада на Синята коалиция бившият кмет на столицата заяви, че е трябвало да се намерят сили и да се отиде към по-голямо разширение. След като този разпад обаче е факт, десните в България трябва да се ориентират дали ще подкрепят тази политика на ГЕРБ, която сваля стандарта или ще потърсят истинската дясна политика, която да изведе страната ни от последното място в ЕС. Или избираме ГЕРБ с някои корективи, или не приемаме тази политика и събираме хората, които отиват при Кунева, заключи Стефан Софиянски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *