Социалистите пак критикуваха Бюджет 2010

“С проекта за Бюджет 2010 държавата абдикира от част от задълженията си, свързани с антикризисни действия и прехвърля основната тежест върху населението”, обяви депутатът от БСП Ангел Найденов.
Той бе категоричен, че финансовият план на държавата за следващата година не е антикризисен, а точно обратното– увеличава негативния ефект от кризата в страната, “особено върху бедните хора”.
По думите на Найденов това се дължи на увеличаването на данъчната тежест и замразяването на доходите, “което води до ограничаване на потреблението и намаляване на покупателната способност на гражданите”.
“Крайният резултат ще бъде обедняване, нови финансови ограничения и социална несигурност на мнозинството от българските граждани”, категоричен бе червеният депутат.
Според предложението на „Коалиция за България“ необходимо е да се увеличат средствата на Министерството на труда и социалната политика с 245 млн. лева. Парите ще бъдат използвани за програми за хората с увреждания и активна политика на пазара на труда.
Социалистите предлагат също да се предвидят средства за повишаване на минималната работна заплата, която да достигне 280 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *