Социологическо проучване ще изследва туризъма по Черноморието

Днес официално бе поставено началото на социологическото проучване на тема “Отговорен туризъм“ по българското Черноморие.
То се провежда по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), с финансовата помощ на Европейската комисия, и има за цел даизследва практиките, мненията и опита на всички, които са свързани с туризма (туристи, служители, местни жители, инвеститори, ръководен персонал, еколози и т.н.), по отношение социалния, икономическия и екологичния ефект от развитието на туризма.
Според Стамен Тасев, изпълнителен директор на БФБЛ, има обнадеждаващи признаци (т. нар. “зелени кълнове“), че дори и в сегашните трудни икономически условия много доставчици на туристически услуги искат да бъдат отговорни в името на създаването на траен туристически продукт.
При откриването на лятното проучване днес Стамен Тасев изрази надежда, че новото правителство ще подходи с разбиране към нуждите на индустрията и ще насърчава развитието на корпоративна социална отговорност в туристическия сектор, като предложи привлекателни стимули за онези, които използват отговорни инициативи в своята практика, и подходящи санкции за онези, които не го правят.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *