Спад на индустриалното производство

Индустриалното производство в рамките на еврозоната се свива през април с 0.4% спрямо март, когато се понижи с 0.4%, показват данни на Евростат.Спад на индустриалното производство.

Свързано изображение

В рамите на еврозоната понижение регистрират производството на стоки с дълготрайна употреба (спад с 1.7%) и при средствата за производство (с 1%), при повишение на стоките с недълготрайна употреба (увеличение с 0.2%) и при енергийното производство (с 1.4%).

Спрямо година по-рано индустриалното производство в еврозоната се сви през април с 0.4% след спад с 0.7% през март и при очаквания за понижение с 0.6 на сто. Производството на годишна база в региона на единната валута нарасна за последно през миналия ноември, информира economynews.bg.

Производството в ЕС се понижи през април с 0.7% спрямо март, когато се сви с 0.2%, като на годишна база индустриалното производство се понижи с 0.1%, след повишение с 0.4% месец по-рано.

Според данните на Евростат индустриалното производство в България се понижи през април с 1.9% спрямо март, когато се понижи с 0.8%, заличавайки по този начин голяма част от растежа с 1.6% през февруари и с 3.6% през януари.

По-голям спад на производството беше отчетен в едва три от останалите страни-членки на ЕС – Великобритания (спад с 2.7%), Германия (с 2.3%) и Латвия (с 2%).

На годишна база растежът на индустриалното производство в България се забави през април до 2.4% от 2.8% през март, завръщайки се към темпото на растеж от 2.5% в началото на годината.

 

 

http://financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *