Списание Forbes се завръща в България

Списание Forbes обяви, че „Българска бизнес медия“ ще бъде новият издател на Forbes България. Списанието ще бъде пуснато отново през септември 2019 г., последвано от онлайн издание през първата половина на 2020 г.

Резултат с изображение за списание форбс

Forbes България ще бъде с месечен тираж от 14 хил. копия. Списанието обещава да е политически независимо и да отговори на високите професионални и етични стандарти, с които е известна марката.

Съдържанието ще бъде фокусирано върху силните проекти на Forbes, като класациите на най-заможните и най-влиятелните хора в света, инициативата „30 под 30“, както и интересни истории и коментари от бизнес света. Над 70% от съдържанието ще бъде местно, информира investor.bg.

„За мен е огромна чест да получа доверието да издавам Forbes България“, коментира изпълнителният директор на „Българска бизнес медия“ Йордан Матеев. „Голяма отговорност и моя амбиция е да направя Forbes България една от най-влиятелните медии в страната – да я направя не само луксозно списание с висококачествено бизнес съдържание, но и институция за предприемачи. Искаме да се включим в процеса на трансформиране на България в следващото икономическо чудо и да помогнем да българската икономика да стане част от развития свят“.

„Българска бизнес медия“ е издателска компания, собственост на Фондация за насърчаване на предприемачеството, основана от Йордан Матеев и подкрепена от български предприемачи. Матеев беше главен редактор на Forbes България между 2010 и 2018 г.

Припомняме, че в първите дни на годината издателската компания Attica Eva съобщи, че спира да издава Forbes у нас, тъй като не е получила удължаване на лиценза, а той ще бъде даден на друг местен играч.

Около половин година по-рано Attica Eva обяви, че е привлякла финансиста Бисер Манолов, който да бъде „новата движеща сила“ във Forbes България. Тогава заявката беше, че той ще се грижи както за печатното издание, така и за изграждането и управлението на новия сайт на медийния бранд.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *