Споразумение за заплатите на Селскостопанската академия не беше постигнато

Става въпрос за неизплатени работни заплати и социални осигуровки на служителите на академията за месеците ноември и декември 2012 г. в размер на 3,522 млн. лв.
Днес трябваше да се проведе протест пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ), който беше отложен и вместо него имаше среща между председателя на Селскостопанската академия проф. Петър Славейков и ръководствата на двете секторни организации – Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ (ФНСЗ) и Националната федерация „Техническа индустрия, Наука, Информатика” към КТ „Подкрепа” (НФТИНИ) в присъствието на заместник-минисъра на земеделието и храните Светлана Боянова. На срещата обаче спозумение между страните не беше постигнато.
„За работещите в Селскостопанска академия няма гаранции, че ще бъдат изплатени дължимите работни заплати и че персоналът ще получи трудовите си възнаграждения преди Коледните и Новогодишни празници“, съобщават от КНСБ.
По тази причина структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в Селскостопанската академия, ФНСЗ и НФТИНИ свикват протестен митинг, който ще се проведе утре пред МЗХ.
Академията е юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджетни средства към министъра на земеделието и храните, със самостоятелен бюджет.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *