Според синдикалисти не ще минем без търсене на пари от Евросъюза

София /КРОСС/ Смятам, че ще се стигне до търсене на пари от Европейския съюз, каквито и мерки да се приложат в икономиката ни. Прогнозата направи лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев в студиото на „Неделя 150″ на БНР. Според него почти сигурно ще се наложи да се вземе заем, за да се задвижи икономиката.
„Високи данъци – ниски постъпления. Това е класика“, каза Тренчев за увеличението на ДДС.

Тренчев обясни, че неговият синдикат проучва канадския и американския модел и утре ще има готовност по предложението за т.нар. „личен ден“. „Не искаме да наказват реално болните, дори да приемем, че 10 процента от болничните са измамни. Ние казваме, че не е това лекарството за този проблем“, коментира Тренчев проблемът с фалшивите болнични.

„Застаряването на населението е проблем, който преследва страната от доста време. Трябва много неща да се променят в системата, но ние сме категорично против вдигането на пенсионната възраст“, каза още Константин Тренчев. Той не отрече, че в много страни възрастта за пенсиониране е по-висока, но призова да погледнем и при какви условия работят в чужбина и какви заплати взимат. „Когато станат по 5 хил. евро доходите, тогава да вдигат възрастта“, призова синдикалният лидер.
За здравната реформа сериозен дебат не е имало досега, смята Константин Тренчев. Реформата, според него, е комплекс от мерки, разположен във времето със срокове, но до момента за нищо конкретно не се е говорило. „Иначе лозунги от типа „Трябва да се прави здравна реформа“ приличат на лозунга „Да живее международното положение“, обобщи Константин Тренчев.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *