Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро

Стабилни остават цените на жилищата в София, отчитат компаниите, свързани с имотен бизнес у нас. Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро на кв. м., отчитат от бранша. Цените в „Лозенец“, „Стрелбище“, „Гоце Делчев“ и „Кръстова вада“ варират между 1300 и 1500 евро.Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро.

Свързано изображение

Цените на имотите се задържат на достигнатите нива, отчитат експертите. Обемът продажби се е увеличил през изминалата година, като Агенцията по вписванията отбелязва ръст от около 6% през 2019 г. в сравнение със сделките, сключени през 2018 г. Това съобщи Полина Стойкова – изпълнителен директор на една от големите фирми за покупко-продажба на недвижими имоти. През третото тримесечие средната цена на квадратен метър в София е същата като година по-рано, информира bnr.bg.

Разширява се и периметърът на търсене в различните райони на София. Досегашните предпочитания на купувачите са били на жилища в южните квартали на столицата. През тази година се отчита значителен ръст на продажби в северните и западните райони на София.Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро.

Двустайните жилища съставляват около 65% от закупените имоти в края на 2019 г., а около 30% от купувачите предпочитат тристайни апартаменти. Ваканционните имоти в страната остават със сравнително ниски цени. Около 400 евро на квадрат е цената в Банско, около 500 евро в „Слънчев бряг“. Според експертите в бранша, цените ще останат достигнатите нива и през 2020 г., без особени изменения.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *