Средният осигурителен доход за октомври е 1002,75 лв.

Размерът на средния осигурителен доход за страната за октомври 2019 г. е 1002,75 лева, съобщи Националният осигурителен институт (НОИ).Средният осигурителен доход за октомври е 1002,75 лв..

Резултат с изображение за нои пари

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1.11.2018 г. до 31.10.2019 г. е 969,47 лева, допълниха от НОИ, информира bnr.bg.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване на размерите на новоотпуснатите пенсии през ноември 2019 година, съгласно чл. 70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване, се посочва в съобщението.Средният осигурителен доход за октомври е 1002,75 лв..

Националният осигурителен институт (НОИ) е публична институция, която управлява държавното обществено осигуряване в Република България. НОИ администрира задължителното осигуряване за общо заболяване и майчинство, безработица, трудова злополука и професионално заболяване, инвалидност, старост и смърт. Националният осигурителен институт е компетентната българска институция по прилагане на правилата за координиране на схемите за социална сигурност и международните договори в областта на социалното осигуряване по отношение на паричните обезщетения за болест, майчинство и помощите при смърт; паричните обезщетения за безработица; пенсиите за старост, инвалидност и наследствените пенсии.

Институтът е създаден през 1995 г. със Закона за фонд “Обществено осигуряване” като правоприемник на Главно управление “Социално осигуряване”. НОИ отчита своята дейност пред Народното събрание на Република България. Висш орган на неговото управление е Надзорният съвет, съставен от представители на държавата и на национално представените работодателски и синдикални организации. Институцията е член на Международната асоциация по социално осигуряване (МАСО).

Националният осигурителен институт е юридическо лице, което се състои от Централно управление със седалище в град София и териториални поделения във всеки от 28-те областни центрове на страната.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *