Стагнация на френското индустриално производство през август

Френското индустриално производство стагнира през август, което може да подсили опасенията около здравето на икономиката на еврозоната през третото тримесечие на годината.

Индустриалното производство във втората по сила икономика на еврозоната остана през август без промяна (0,0%) на месечна база след повишение с 0,3% през юли (възходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 0,2%) и при прогноза за понижение с 0,2%.

На годишна база индустриалното производство във Франция се понижи през август с 0,3% след повишение с 0,2% през юли (възходяща корекция от повишение с 0,1%) и при прогноза за спад с 1,0%.

Промишленото производство, което е важна компонента в индустриалните данни, обаче се понижи през август с 0,2% на месечна база при прогноза за непромяна (0,0%) след понижение с 0,1% през юли (възходяща ревизия от спад с 0,3%), като на годишна база беше регистриран спад от 0,6% (при прогноза за понижение с 0,7%) след повишение с 0,4% през предходния месец (възходяща ревизия от повишение с 0,2%).

Френските производствени данни са факт след шокиращо слабите аналогични данни от Германия за спад на индустриалното производство през август с 5,8% – най-солидно понижение от януари 2009-а година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *