Станишев анализира рязането на ленти и първите копки на Борисов

Коментарът дойде от лидера на БСП и бивш министър-председател Сергей Станишев. По думите му 65 от обектите, открити от Борисов, на практика са финансирани от правителството на тройната коалиция. Станишев допълни, че премиерът дори е откривал вече открити от него обекти.
„От август 2009 година до последните дни са открити общо 127 обекта, на които министър- председателят шумно и с бурно участие на медии е рязал ленти или правил първи копки, най-вече рязал ленти“, каза Станишев. Той обясни, че от всички тези обекти 127 обекта 65 са финансирани по време на предишното правителство. „Голяма част от тях са или почти завършени, има дори изцяло завършени обекти по време на предишното правителство“, допълни той.
Соцлидерът отчете, че за 28 от обектите става дума за частни инвестиции на фирми, които са вложили своите средства в България, създавайки работни места и правителството на Бойко Борисов няма никакво отношение в общи линии към тяхната реализация.
18 пък са обектите, финансирани от общини в най-голяма степен. Девет са обектите на неправителствени организации, на които премиерът е рязал ленти.
От 127 обекта седем са тези, които настоящото правителство е стартирало и финансирало, твърди Станишев.
Бившият премиер каза, че реализацията на много от тези обекти той самият е проследявал лично. „И тъй като господин Борисов многократно пита къде са парите от излишъка от 2007-2008 година. Ето с тези пари бяха финансирани именно тези обекти. Имаше обекти, които бяха приключени, но поради големия брой завършени проекти, нямахме време да ги открием реално погледнато“, каза Сергей Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *