Станишев: България стана гето на бедността заради ГЕРБ

Това каза лидерът на социалистите Сергей Станишев по време на Националния съвет на БСП.
Резултатът е бедността и унищожаването на цялата икономика. Това правителство превърна България в гето на бедността на ЕС, добави Станишев, цитиран от БГНЕС. Той обяви около 70 закона, приети от ГЕРБ за лобистки, целящи създаване на условия за нелоялна конкуренция.
„В резултат на всичко това хората плащат сметката, изнемогват и живеят в бедност, когато е сринат малкият и среден бизнес следва бедност и безработица. И преди 4 години бяхме бедна държава, но хората живееха с по-голяма перспектива и покупателна способност“, добави лидерът на БСП.
ГЕРБ като политическа сила не минаха през усилията за създаването на нашата крехка, несъвършена демокрация, за тях тя е празна дума, каза още Станишев. „И подмениха истината със самохвалство. ГЕРБ разсъждава, че всяка лъжа, повторена 100 пъти, става истина. Политиката е подменена днес с крясък и пиар, разумът е подменен с омраза“, допълни той. За ГЕРБ винаги трябва да има виновни, ако не е предишното правителство ще са последните 100 години, или Еврозоната, заяви Станишев. „Както казват хората – на крива ракета и космосът й пречи“, коментира лидерът на БСП.
ГЕРБ искат да разпилеят протестния вот, за да продължи същото, каза председателят на БСП Сергей Станишев на днешното заседание на Националния съвет на партията. Вече се роят инженерни проекти на управляващите, посочи той.
Станишев отбеляза, че не се радва на това, което се случва на СДС, които са традиционни опоненти на БСП. СДС е символ и марка, отбеляза той. Получава се така, че едва ли не ГЕРБ управляват СДС, купуват цели партии, правят коалиции – „Ярешки“, каза Станишев. На изборите искаме да сложим край на прехода, на неговите деформации, заяви лидерът на БСП. Той отбеляза, че социалистите искат да дадат нова перспектива за България като европейска социална държава. Затова според него е необходимо да спечелят доверието на избиратели извън ядрото и периферията на БСП.
Протягаме ръка на всеки българин, който е готов да има лична ангажирана позиция, защото демокрация се гради с ангажирана позиция, а не с очакване на поредния месия, посочи той. Искаме промяна на тази власт, да отстраним ГЕРБ от управлението, но е важно да обясним защо, посочи лидерът на БСП. Според него „да свалим тях , за да дойдем ние“ не е достатъчно мотивиращо за много от гражданите.
БСП ще прави чрез екзит пол паралелно преброяване на гласовете на 100 хиляди участници в националния референдум за развитието на ядрената енергетика. Това реши Националният съвет на партията на днешното си заседание. Социалистите планират да пуснат клипове в медиите и видеореклами в социалните мрежи, да организират две кръгли маси и да сформират мобилни групи за агитация „от врата на врата“.
Националният съвет на БСП реши, заседанието на 48-мия Конгрес на партията да се състои на 16 февруари от 11.00 часа в зала 1 на НДК. На него ще бъде обсъдена обстановката в страната и ще бъде приет политически документ за участието на БСП в парламентарните избори през 2013 г. Дневният ред включва и промени в Устава на БСП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *