Станишев: Срещу кандидатите ни се хвърлят милиони левове

По данни на организаторите на Историческатаполяна под върха присъстват около 50 хиляди души. Пред тях беше представен кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин и кандидатите за кметове, утвърдени от Националния съвет на партията за 177 общини, между които 18 областни града.

Станишев посочи, че срещу кандидатите на левицата за кмет, за президент и за кметове ще бъдат хвърлени милиони левове. Целият медиен ресурс е на разположение на управляващите, с атаки и клевети, но кандидатите на БСП имат куража да участват в тази трудна и неравна битка, допълни Станишев. Битката на кандидатите на БСП на тези избори не е за власт, не е за постове и за пари, тя е за бъдещето на България, каза още той.  Виждам бъдещия президент като страж на нашата парламентарна република и Калфин ще свърши работа, заяви Станишев.
От своя страна Ивайло Калфин каза, че България няма нужда от политика на конфронтацията и агресия, а има нужда от политика на солидарност. Трябва да се усетят силата на идеите, солидарност, силата на Балкана, силата на битките за обединение. Идеите на нашите предци продължават и днес, каза още Калфин. Според Калфин мачкането на институциите, едноличната власт, загърбването на правата на хората, властта на парите трябва да спре. По думите му – на изборите партията трябва да покаже ново лице и политика, но ще има нужда от съдействие. Калфин благодари на всички, които са го подкрепили – общински съветници, кметове, НС на БСП, Конгресът на БСП. Нека всички да бъдем заедно, да покажем ново лице и нова политика, каза още Ивайло Калфин.
На Историческата поляна бяха връчени партийните книжки на 120 млади социалисти, колкото години от основаването на БСП се отбелязват тази година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *