Стартира библиотека „Бъдеще“

Стартира Библиотека „Бъдеще” на КТИ „Съединение” АД – Пловдив, интегрална част от Информационният и художествен център”Бъдеще”.С оглед най-новите тенденции в сферата предстои разработване на концепция за свързване музей-библиотека-архив и създаване интерактивни, мултимедийни и хибридни продукти, съобразени с насоките в контекста на социалната политика и социалното приобщаване, като изискванията за достъп и услуги за хора с с физически и зрителни увреждания; библиотеките в помощ на образованието в зряла възраст; услуги на публичните библиотеки за бизнеса и икономиката; достъп до културното многообразие, до музикални и непечатни материали.

Основни тематични направления/секции на Библиотека „Бъдеще”:

а/ Финансови знания, образование и прогнози (акции, облигации, финансово образование – българоезични и чуждоезични издания).

б/История на изкуството, наследството от вековете.

в/ Техническа секция за лазерни и оптични технологии.

г/ Обща секция – философия, здраве, проза, поезия.

През м. август 2007 година започна Дарителска акция в КТИ „Съединение” за попълване на „Обща секция” на Библиотека „Бъдеще”, като се обръщаме към всички колеги да се присъединят към вътрешноведомствената кампания и предоставят от личните си библиотеки издания за обогатяване книжния ни фонд.

Търсят се и външни дарители, меценати, спомоществуватели, съмишленици и партньори за попълване на книжния фонд с художествена и специализирана литература и за съработничество по оделотворяване на задачите и мисията пред тази най-нова пловдивска библиотека. Медиен парньор на кампанията е Списание „Клуб „Орфей – Легендата продължава“ (издание на “Орфей Клуб Уелнес” АД – Пловдив).

За контакти: Библиотека „Бъдеще”, КТИ „Съединение” АД, град Пловдив 4000, бул. „Христо Ботев” 27 „А”

e-mail: office@saedinenie.com

web-page: www.saedinenie.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *