Стартира конкурса „Млад одитор“

Целта на състазанието е да се популяризира одиторска професия сред младите хода в България, както и подчертаването на ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло.
Конкурсът се организира от „Висшето училище по застраховане и финанси” (ВУЗФ) заедно със специализирани одиторски предприятия „HLB България” и „Захаринова и Партньори”.
Организаторите подготвят тест и казус за участниците, като това могат да бъдат всички студенти, обучаващи се в областа на счетоводството и финансите. Шест-членното жури оценява впоследствие резултатите на всички участници и определя първите трима от тях, както и други седем, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени допълнителни награди.
За първите три места те са – стипендии за ВУЗФ, както и едномесечни стажове в компаниите организатори. Още първото издание на конкурса привлече интерес на 93 студенти от 14 български и чуждестранни университети.
Тазгодишното издание на конкурса ще се проведе в периода март- май. За участие се допускат студенти от всички университети и колежи в България, независимо от форма и степен на обучение, които имат интереси в областта на счетоводството и финансовия одит.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *