Стачката на железничарите приключи

По информация на БТА преговорите в БДЖ между ръководството на дружеството и протестиращите служители са завършили късно снощи.
Преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ „Пътнически превози“ продължиха повече от 13 часа, докато не бяха изчистени всички спорни въпроси и не бе разрешен основният проблем, свързан с колективния трудов договор. В преговорите се е включил и транспортният министър Ивайло Московски.
В понеделник ще бъде подписан колективният трудов договор за „БДЖ – Пътнически превози“, съобщи председателят на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров, цитиран от БТА. „Постигнахме споразумение по всички спорни точки – по социалните параметри и по казусите, свързани с мерките, които ще позволят на ръководството да продължи реформите в компанията“, каза Владимиров. Край на стачката от вчера сложиха и служителите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, където в началото на седмицата бе подписан КТД. Въпреки споразумението и днес няколко влака са били задържани и не са потеглили по разписание, каза Владимиров.
Припомняме, стачката на железничарите, организирана от КНСБ и КТ „Подкрепа“, започна на 24 ноември. Протестите на синдикатите бяха срещу новите реформи, които предвиждат съкращаване на състава на влаковете и уволнението на 2 хил. служители. За ръководството на БДЖ стачката беше незаконосъобразна.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *