Стефан Софиянски: Управниците ни са глупави

Правителството не може да се справи с кризата. По-лошото е, че не виждам инициатива у тях да преодолеят проблемите, категоричен беше той. Основната цел на България трябва да е влизане в Еврозоната. По този начин ще можем да премахнем валутния борд и да се оправяме сами. Проблемът е в това, че Симеон Дянков не знае какво да прави. Той води една бедстваща политика за България, обясни Софиянски. Ние създадохме условията на днешното правителство, но то не прави нищо вече 4 години. Управниците ни са глупави, не ние като народ, продължи той.
Няма да гласувам на референдума. Той е инструмент в ръцете на слабите политици, обясни Софиянски. Референдумът е напълно безсмислен. Трябва да накажем тези, които го предизвикаха, като не отидем да гласуваме. Бойко Борисов и Сергей Станишев трябва да си понесат последствията, категоричен беше бившия кмет на София. Тяхната игра е политическа и несъстоятелна. Тези средства, които ще отидат са финансирането на референдума, ще бъдат грешни пари. Това е едно скъпо струващо социологическо проучване на членската маса на ГЕРБ и БСП, допълни Софиянски.
Имам идеи за нова структура на управлението. Всичко се базира на ЕС. В момента може да получаваме много повече пари от еврофондовете, но за съжаление управляващите не се справят, разкри той. Трябва ни стопанска структура, която да има адекватно отношение към усвояването. По всякакъв начин трябва да се стремим да изравним българската икономика със западната. В банковата система също има много проблеми, завърши Софиянски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *