Стивън Тейлър: „Умните“ часовници и гривни са голям мотор за IT индустрията

Стивън Тейлър е вицепрезидент Brand and Retail на Samsung Electronics Europe. Той има голям опит в продажбите и е маркетинг професионалист с общ управленски опит в широк спектър от роли в редица големи мултинационални компании и фирми за частен капитал.

Стивън работи в европейската централа на Samsung във Великобритания и ръководи европейския маркетинг и търговски екип.

Той се присъединява към компанията през февруари 2012 г. като преди това е бил директорБизнесразвитие в Findus Group. Стивън започва професионалния сипътв Gillette Company като стажант в продажбите и маркетинг отдела през януари 1992 г.

След поглъщането на Gillette от Procter & Gamble през 2005 г. Стивън става бизнес директор Personal Care и директор на маркетинг интеграцията на Gillette. По-късно е повишен в глобален бранд директор за Procter & Gamble и търговски директор, преди да се присъедини към Findus Group.

Тейлър е завършил икономически науки в университета в Манчестър, но има и MBA по бизнес от Университета в Чикаго.

Със Стивън Тейлър разговаряме за потребителските навици, за продуктите на Samsung и маркетинг стратегията на концерна.

– Г-н Тейлър, през миналото тримесечие за първи път от две години Samsung отчете спад във финансовите си резултати. На какво се дължи това според Вас? Става ли конкуренцията по-силна?

Смятам, че ние все още отчитаме двуцифрен ръст (б. ред.продажбите за последното тримесечие са нараснали с 5,7%на годишна база до 55,2 млрд. долара, а оперативната печалба се е понижила с 6% до 7,7 млрд. долара – първи спад от две години). Но наистина целият пазар на смартфони забавя. Положителни икономически сигнали и импулси на глобално ниво обаче ще доведат до това потребителите отново да харчат повече пари за продукти от високата ценова категория. А и е факт, че конкуренцията се засилва. Но все пак – ние се опитваме да представяме продукти, които да се харесат на широка аудитория и затова имаме доста широко портфолио.

– Заговорихме за конкуренцията. Китайски производители са вече в ТОП 5 на пазара на смартфони. Според вас те заплаха ли са за сегашния възход на Samsung?

Те са сериозни съперници. Но ние наблюдаваме внимателно конкуренцията не само от Китай, но и от другите страни. Корейският ни конкурент LG напредва бавно в Европа, но това не значи, че не го наблюдаваме. Но вие сте прав – китайските производители поставят сериозни предизвикателства пред целия бранш с добрите си апарати на конкурентни цени. Но ние се опитваме да предоставим на нашите клиенти най-доброто изживяване и най-доброто съотношение цена-качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *