Столична фирма ще филетира сьомга от Норвегия

Проектът ще се реализира в рамките на Мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура“ от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ (ОПРР).
Фирмата бенефициент е ЕТ „Алекс – Александър Христов Спасов“ от град София. Тя има дългогодишен опит в областта на търговията с риба и рибни продукти. Започвайки собствено производство на различни продукти от месо от сьомга, тя ще разшири дейността си. През последните години то е едно от най-търсените рибни меса в национален и в световен мащаб.
Новото предприятие ще разполага с хладилен склад за съхранение на суровината и на готовата продукция. За да се достигне високо качество на произвежданата стока, то ще бъде оборудвано и с висок клас машини.
Компанията предвижда внос на суровината от Норвегия. Ако реализира проекта съгласно подписания договор, тя ще произвежда по 191 880 кг сурова и по 120 120 кг пушена филетирана сьомга за една година.
Инвестицията по проекта е 2 570 138 лв., а отпуснатата финансова помощ е на стойност 1 542 083 лв. Срокът за изпълнение е 12 месеца, след което ще се отворят 25 работни места – 15 за мъже и 10 за жени.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *