Странностите на Кадафи

Ето и  някои от най-странните факти за него, според ABCNews.com:
Охраняват го девственици
Част от колоритния антураж на Кадафи е група атрактивни охранителки, за които се твърди, че са девственици, че са прекрасно обучени войни и са готови да умрат за Кадафи във всеки един момент. Той разполага със свита от 40 такива дами. Жените се обучават във военна академия, а Кадафи лично подбира коя ще вземе за антуража си.
Те носят атрактивни униформи, кубинки с висок ток и са винаги гримирани.
Амазонките обаче очевидно не са били с Кадафи вчера, когато той имаше най-голяма нужда от охранители.
Украинската медицинска сестра
Галина Колотнитска можеше да бъде забелязана заедно с полковника в продължение на години. Тя е една от най-приближените му помощнички, а според слуховете и любовница. Кадафи има още няколко украински медицински сестри. Всички те го наричали „папа“ или „татенце“.
Бил луд по Кондолиза Райс
През 2007 г. Кадафи нарича Райс „моята скъпа черна африканска жена“, а през 2008 г. той й прави подаръци за 200 000 долара.
Едва когато бунтовници превзеха палата му в Триполи стана ясно обаче, че диктаторът е бил наистина обсебен от щатския държавен секретар. В дома му бунтовниците откриха албум пълен с фотоси на Кондолиза Райс.
Навсякъде се движи в ултрамодерна шатра
Докато си е в Триполи, полковникът живее в добре охраняван палат, с множество тайни тунели.
Но когато пътува, Кадафи не отсяда никъде. Той пренася със себе си огромна шатра. Тя е толкова тежка, че се транспортира с отделен самолет.
За да е пълен имиджа на „Хиляда и една нощ“, Кадафи често връзва една-две камили пред шатрата.
Страхува се от самолети и асансьори
Той не обича да лети със самолет и ако го прави, никога не е повече от 8 часа в един ден.
Мрази и високи етажи. Никога не изкачва повече от 35 стъпала. Когато пътува до САЩ, той преспива една нощ в Португалия, за да не му се събира много летене наведнъж.
Бунга бунга партита
През 2010 г. стана ясно, че италианският премиер Силвио Берлускони е взаимствал бунга-бунга партитата от Кадафи.
17-годишната проститутка Карима ел-Махруг казва пред съда, че Берлускони й е споделил, че е взел идеята за партитата от тези, които Кадафи организирал в харема си.
Ексцентричния гардероб
На обща снимка с други държавни лидери той винаги се откроява. „Тоалетите“ му са смесица от парадни военни униформи и бедуински роби. Кадафи, който лансира идеята за пан-африканска федерация, често слага традиционни африкански символи по дрехите си. Обича шарени сафари ризи и накити.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *