Стратегическо положение и кадри привличат чужди инвеститори у нас

В България все още няма толкова много чуждестранни инвеститори като в другите страни от Централна и Източна Европа и това е една от причините тя да бъде привлекателна за инвестиции, каза Пепа Димитрова от Tishman Management Company EOOD по време на дискусия в рамките на международната конференция „България – страна на мечтите“.

„Страната има стратегическо положение и качествени млади кадри, а членството в НАТО и предстоящото приемане в Европейския съюз са допълнителни стимули за присъствието на чуждестранните инвеститори,“ допълни Димитрова. Според нея природните дадености на страната също са сред плюсовете й.

„Нуждата от качествено управление на недвижима собственост и възможността за реализация на сериозни проекти привлече Tishman в България,“ каза още Димитрова. Tishman Management Company е дъщерно дружество на Tishman International Companies, която от своя страна има дългогодишен опит във финансирането, поддържането и управлението на имоти. В България компанията има няколко проекта.

„Има голям потенциал в България, като възможностите за инвестиции са добри не само в София, а и в други големи градове в страната,“ каза Ели Егоси – ръководител на проекта по изграждането на Mall of Sofia. Той допълни, че компанията, която ръководи, е готова да инвестира още 100 млн. евро в следващите три години в изграждането на молове в градовете Пловдив, Варна и Бургас.

Румен Соколов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *