Строители на АМ „Тракия“ скочиха, седем месеца чакат плащане

Припомняме ви, че лот 4 се строи от сдружение „Тракия IV“ ДЗЗД, състоящо се от 9 български строителни компании. В това число влизат: „Холдинг Пътища“ АД,.София; „Пътностроителна техника“ АД,  София; „Мостстрой“ АД, – .София и др.
 
Повече от 500 000 лева се дължат на 12 фирми, наети като подизпълнители за строителството на магистралата. Старозагорската фирма, която ги е наела, е приела фактурите за извършените дейности, но по сметките на подизпълнителите не са постъпили средства, категорични са управителите, информира БНР.
Простиращите се заканиха, че ако до петък не бъдат изплатени дължите им суми, ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират участък от лот 4 на автомагистрала „Тракия”.
Припомняме ви, че в края на август беше пуснат участъкът от аутобана в посока Бургас между град Ямбол и село Зимница, където има връзка с Петолъчката.  Лот 4.1 на АМ „Тракия” е с дължина 14,8 км. Изграждането му е финансирано с 85 млн. лв. по Оперативна програма „Транспорт” и със средства от държавния бюджет.
Изпълнителният директор на „ПСТ Холдинг“ Иван Иванов пък посочи през агенция „Фокус“, че в новия участък са налични и 30 „подлеза за животни“.

Финанси

 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *