Строителството на Касов център на БНБ в Пловдив започна

Наскоро  бе дадено началото на строителството на Касов център на Българската народна банка (БНБ) в Пловдив. При изграждането му ще се прилагат най-съвременни проектни решения по отношение на строителството, оборудването и системите за сигурност.

Първа копка на новия касов център на БНБ в Пловдив бе направена от  кметът Иван Тотев и управителят на БНБ Димитър Радев. Сградата ще се намира до надлез Скобелева майка в район „Тракия“.  „Идеята се зароди преди около пет години. Сигурен съм, че новият касов център ще допринесе за развитието на зоната, като една добра добавена стойност на целия регион още повече, че мястото е комуникативно“, заяви Тотев.
Плановете са догодина новият касов център да бъде вече открит. Той ще отговаря на всички съвременни и международни изисквания от гледна точка на сигурност и надеждност.
Инвестицията е около 14 милиона лева. „Центърът ще обслужва града, областта и цяла Южна България. Тук ще се събират, съхраняват и превозват пари от банки и търговски обекти. Межди 150-200 служители ще участват в процеса на работа“, заяви управителят на БНБ Димитър Радев. Основната му функция е свързана с извършване на операциите по касовото обслужване с банкноти и монети – приемане, предаване, обработване, съхраняване и транспортиране на банкноти и монети. Целта е да се постигне високо качество, сигурност и ефективност на касовите операции на територията на Южна България и в частност – област Пловдив.

Очаква се Касов център на БНБ в Пловдив да бъде пуснат в експлоатация до края на 2020 г.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *