Строят нов мост за 1 млн. лв. към култовата Кръстова гора

От: Ангелина Христозова

Реализацията на няколко инфраструктурни проекта започва в Пловдивска област. За почти непроходимия път до родопското село Лилково от републиканския бюджет са отпуснати 4,5 милиона лева. Строителството на 16-километровата шосейна отсечна е възложено на фирма Пи Ес Ай.

През следващата седмица започва капитален ремонт на част от шосето Пловдив-Пещера. Предвидени са 1,5 милиона лева за отсечката, заключена между Ново село и местността Бабата.

Нов мост за 1 милион лева ще бъде построен над река Белишка при разклона за Лъки. Старият мост, който всеки порой покриваше с вода, ще бъде разрушен. Временно мостово съоръжение ще свързва двата бряга на реката, като по този начин ще се осъществява връзка с култовата местност Кръстова гора и няколко села.

Междувременно община Пловдив започва ремонт на площад Джумаята. Старата му настилка ще бъде изкъртена. На нейно място ще бъдат положени три цвята плочки, турско производство, с които през миналата година бе застлана Главната улица на града.

Фирмата изпълнител започва работа до дни, а стойността на проекта възлиза на 400 000 лв.

През месец май ремонтът ще продължи по естественото продължение на Главната – ул. “Райко Даскалов”. Амортизираната асфалтова настилка и тротоарите на тази пешеходна зона ще бъдат изкъртени и на тяхно място също ще се налепят разноцветни турски плочки. Тази част от реконструкцията струва 350 хил. лева, а обществената поръчка за реализацията на проекта е спечелил консорциум “Инжстрой и Драгиев и ко”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *