Студенти от НСА блокираха движението в центъра на София

Протестиращите наброяват около 300-400 души. Протестът, който започна от езерото „Ариана“ и се отправи към Министерския съвет, блокира движението на автомобили в района на Орлов мост. Преподавателите препоръчаха на студентите да освободят пътното платно, за да се избегнат инциденти. Полицията също се опита да освободи платното. В района на протеста обаче има само 3 полицейски коли.
Огромно задръстване се образува в двете посоки на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Евлоги Георгиев“.
Студентите ще внесат днес исканията си в Министерския съвет.
Финално усилие на студентите от Националната спортна академия да запазят базата си в Несебър и напомняне, че държавата трябва да отделя повече внимание и грижи към младите хора – така определи протеста третокурсникът Иван Котуев. Изкопите на бъдещите хотели разрушават единствения път на студентите към водата, където провеждат своята подготовка по плуване. На 15 май се очаква да влезе в сила нов закон, който да забрани строежа на пясъчната ивица, но това не е решение, смята той. Студентите настояват да се прекрати строежът до решение на съда и да се изясни каква е собствеността.
Вече близо месец продължават протестите на студенти от академията заради започналото строителство край морето в района на спортната база.
Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети говори в „Преди всички“ по темата.
На въпрос за студентските карти за намаление в заведения Георгиев отговори, че те дават намаление в редица обукти и в никакъв случай не стимулират студентите да употребяват алкохол. Това е пилотен продукт, който стартира преди няколко месеца. В големите градове има договорени отстъпки с различни търговски обекти. Нямаме договор логото на студентските съюзи да бъде върху продукти, които рекламират алкохол.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *