Съдебни изпълнители продават 20 хотела и 60 кръчми

20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезгяха частни съдебни изпълнители от цялата страна в края на лятото. Това показа проверка на „Монитор“ в регистъра на публичните продажби на Камарата на ЧСИ-тата.

Резултат с изображение за хотели продажба чси

Най-скъпият хотел, обявен на търг, се намира в Банско и началната му цена е близо 8 200 000 лв. Той е на груб строеж и се намира в местността Грамадето на зимния курорт. Според обявата хотелът е замислен като апартаментен комплекс и се състои от 3 отделни сгради. Общо в тях са разположени около 30 самостоятелни жилища, а всяка сграда разполага със собствена рецепция. Въпреки че достъпът до имота минава през черен път, а самите сгради са недостроени, всеки желаещ да го купи ще трябва да плати май-малко 8,2 млн. лева.

Само за участието в търга, който ще се състои на 7-и октомври, когато ще бъде проведено и самото наддаване за имота, всеки кандидат-купувач пък ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 820 000 лв. задатък. Парите се възстановяват ако участникът не успее да спечели търга.

При него ЧСИ-то отваря всички подадени оферти и обявява за купувач далия най-висока цена.

Ако някой реши, че може да предложи повече пари, има възможност да направи това, като стъпката отново е около 820 000 лева, над печелившата оферта, информира в.Монитор.

Втората най-скъпа оферта е с цели 6 млн. лева след първата и е за хотел, който се намира в местността Горна Росица край Габрово и е пуснат за продажба заради дългове към банка. В описанието му е записано, че имотът е бивш почивен дом, а целият е с площ от малко над 5 декара. Комплексът включва както част за настаняване, така и ресторант и конферентна зала.

За около 1,4 млн. лв. пък са пуснати за продажба три хотела в Рибарица, Кошарица и Пампорово. Както и предишните два, те са обявени за продан заради дългове на собствениците, които не са покрити в законовия срок. Най-евтиният имот в тази графа пък се намира край Видин и може да стане собственост на всеки мераклия, готов да брои за него повече от 40 000 лв. Сградата обаче е в много лошо състояние и се нуждае от основен ремонт.

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *