Съдията, хванат с подкуп, имал дългове от хазарт

Съдията от Кюстендил Юрий Маринов, който вчера беше задържан за получаване на 24 000 лева подкуп, е имал дългове, натрупани от футболни залози.
Бащата на 35-годишния магистрат е бившият футболен треньор Христо Христов, ръководил детско-юношеската школа в Кюстендил, който починал миналата година, съобщава в. „24 часа“. Маринов е женен, с малко дете.
Той стана известен като първия съдия, хванат с рушвет, след като поскал от строителни бизнесмен от Перник да уреди дело срещу тях за наложен ревизионен акт за над 1 млн. лева.
По време на операцията за задържането му бяха използвани специални разузнавателни средства (СРС), за да можем да закрепим обвинението, съобщи днес пред bTV градският прокурор на София Николай Кокиков.
„Търговците от храма на Темида трябва да бъдат извадени навън“, заяви той.
Междувременно от МВР съобщиха, че директорът на Главна дирекция “Гранична полиция” комисар Захарин Пенов е предложил на вътрешния министър да бъде образувано дисциплинарно производство срещу граничния полицай отКюстендил, който вчера също бе арестуван като посредник при предаването на рушвата. По неофициална информация той се казва Чавдар Борназки.
Граничният полицай е извършил тежко дисциплинарно нарушение, несъвместимо с етичните правила за поведение на служител в МВР, с което уронва престижа на службата. За него в закона за МВР е предвидено задължително налагане на дисциплинарно наказание “уволнение”. До приключване на дисциплинарното производство той ще бъде отстранен от длъжност, се казва в официалното съобщение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *