Съдия хвърли оставка заради манипулирания избор на шеф на СГС

„Изборът на председателя на Софийски градски съд /СГС/ прехвърли мярката на обществената и професионална търпимост. Очевидно стана ясно – пречупен е гръбнакът на една цяла институция, смачкано и превърнато в придатък на посредствеността е правосъдието на България“, заявява Здравкова в позицията си, пратена до радио К2. „Като дългогодишен съдия, заставам до колегите от Висшия съдебен съвет, които устояха на натиска и гласуваха „против“ поредния опит да бъде подчинена независимата по Конституция съдебна власт“, допълва магистратът.
 
„Подавам си оставката, като съдия и напускам тази съдебна система, за която съм работила години наред всеотдайно и безкористно Правя това и заради младите колеги, които трябва да се учат на друг морал, да имат друга ценностна система и да бъдат най- вече съдии „в името“ и „за“ хората“, твърди Душана Здравкова.
„Призовавам всички съдии в България да се противопоставят на поредния манипулиран избор и да подкрепят малкото, но почтени членове на Висшия съдебен съвет, които гласуваха „против“ поредния удобен на властта, но не и за гражданите, съдия“, завършва позицията си Здравкова, визирайки избора на Владимира Янева/ съпругът на която е колега на Цв.Цветанов от ВИФ и са приятелски семейства/.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *