Съюзът за стопанска инициатива атакува правителствено решение

 
Както подробно са изложени мотиви в жалбата, решението на МС е постановено в противоречие с редица разпоредби на  административно-процесуалните правила и на Кодекса на труда.
Нещо повече, държавните органи за пореден път демонстрираха незачитане на изразените становища на партньорите си в социалния диалог, както и на решение на Конституционния съд на Република България, с което са обявени за противоконституционни разпоредби на КТ относно критериите за представителност.
ССИ, както и хилядите негови членове, основно представители на малкия и среден бизнес, са убедени в безпристрастното и професионално разглеждане на жалбата от Върховния административен съд.
Остава обаче тревогата от подобни действия на правителството,  с които се нарушава ефективната работа на НСТС и продължаването на социалния диалог. Подобно поведение от страна на представителите му е в разрез и с принципите на равнопоставеност и зачитане на мнението на обществените организации, които са част от политическото  кредо на семейството на десните политически  партии, към което  управляващите имат претенции да принадлежат.
Ето защо,  Съюзът за стопанска инициатива не само предприе предвидените в закона правни действия в своя защита,  но преди всичко  иска да информира както обществото, така и международните организации, за опитите да се постави  една от страните в тристранния диалог в неравнопоставено и недостойно положение. Това по никакъв начин не допринася за  доброто сътрудничество, а точно обратното – белег е на неуважение и незачитане на законите в държавата и нежелание за ефективна работа в полза на гражданите.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *