С рокади се опитват да спасят кожата на Найденов

По решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ цялото ръководство беше сменено. Това обяви по-рано днес самиятМирослав Найденов, за който пък отдавна също подходящо изпращане . Лично премиерът Бойко Борисов е утвърдил промените.
Според съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров земеделският министър не може да остане на този пост след всички обвинения. Той добави, че към момента тече разследване във фонда и, поне докато то трае, Мирослав Найденов трябва да бъде отстранен от поста.
Оставката му трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, които трябва сега да връщат субсидии, както и заради неовладяната ситуация с шапа, категоричен бе Димитров. Все пак той похвали премиера за бързата му реакция на сигнала на сините за фалшифицирани документи във фонд „Земеделие“. За пръв път, след като СДС подаде сигнал, мерки са взети само след 24 часа, коментира лидерът на партията. И допълни, че в този случай Бойко Борисов заслужава поздравление. Макар че друг опира пешкира, а не този, който заслужава заради силно обоснованото съмнение в корупция, ехидно пък подхвърляха запознати с тайните на агроведомството.
Оставката на ръководството на фонда очевидно е в резултат на влиянието на премиера, защото тези хора никога не биха си я подали сами, смятат от Синята коалиция. Действията обаче били половинчати и опит да бъде спасен Мирослав Найденов, който явно е много заслужил за каузата ГЕРБ.
И според левицата промените са недостатъчни и е крайно време земеделският министър да си отиде. По думите на Антон Кутев не директорът на фонд „Земеделие“ е виновен за шапа и за неиздължените пари на стопаните. Мирослав Найденов е най-слабият земеделски министър през целия преход и това се доказва с всеки изминал ден, подчерта депутатът от БСП. Затова, по думите на Кутев, е крайно време Найденов да си тръгне, а след него и премиерът, но това ще стане по-късно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *