Таблети за 35 долара наводняват пазара

Цената на таблетите може рязко да падне в резултат на повишеното търсене и поевтиняването на компонентите, прогнозира анализаторската компания Tirias Research. Силно влияние върху цените ще окажат китайските производители на електронни компоненти, се казва в проучването, цитирано от TechNews.bg.

И в момента на пазара са достъпни таблети на цена около 50 долара. Обикновено те имат 7-инчов екран с ниска резолюция и едно- или двуядрен процесор от китайската компания Allwinner.

Скоро на пазара ще се появят още по-евтини устройства. Allwinner планира да започне производство на четириядрен процесор A33 на база ARM Cortex-A7 с цена само 4 долара. Благодарение на този чип ще излязат ултраевтини таблети по 35 долара.

Процесорът А33 включва и графична подсистема, която поддържа изображения с резолюция 1280х800 пиксела. Така производителите на евтини таблети ще могат да вградят в тях екрани с по-високо качество.

Очаква се A33 да намери приложение в продуктите на неизвестни китайски производители, които на много пазари се продават с локални брандове. Подобна практика се наблюдава и при смартфоните.

Allwinner вече достави няколко партиди А33 на производителите на мобилни устройства за тестови цели. Масовото производство на новия процесор се очаква да започне скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *