Тази вечер България посреща сър Елтън Джон

София /КРОСС/ Таз вечер България ще посрещне за първи път световната поп икона сър Елтън Джон и неговия бенд на столичния стадион „Локомотив“.
Построяването на култовата сцена започнa 4 дни преди големия концерт. Oтговорният екип, който ще се грижи за изпълняването на проекта за концерта до последния детайл, наброява 150 души! Продукцията на шоуто се побира в 30 тира и 20 автобуса: такъв е броят на превозните средства, с които пътува ценната екипировка за световното турне и до останалите дестинации с участия на поп иконата това лято. На разположение на сър Елтън Джон и неговите музиканти ще са и 2 супер луксозни лимузини BMW.

За приятния престой на звездата непосредствено преди излизането му на сцена, ще бъдe обособен луксозен апартамент с 3 просторни помещения в бекстейдж зоната: лична гримьорна, стая за отдих и гардеробна. Подът на всяка от стаите трябва да бъде покрит с червен килим. Изрично упоменато е стаите да са снабдени с подходящ брой кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флоуресцентно осветление на тавана. А проектът на гардеробната е съобразен така, че безпроблемно да побере всички 20 куфара с ексцентричното сценично облекло на артиста.

Не по-малко интересени са изискванията на звездата относно неговата стая за отдих. Тя ще бъде обзаведена с разкошна дизайнерска колеция бели мебели, които съобразно личните вкусове на сър Елтън няма да бъдат с покритие от кожа. Коя обаче е най-специалната вещ, разположена в будоарите на сър Елтън? Невероятно бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, което музикантът купува миналата година и което неизменно пътува с него до всички дестинации от световното му турне! В своеобразния малък дворец на разположение на сър Елтън ще бъдат още: персонална телефонна линия за връзка с всички точки на света и 42-инчов плазмен телевизор със сателитна чиния с достъп до спортни канали. За личния комфорт на звездата ще допринасят и поисканите от него 4 двуметрови палмови растения и огромна квадратна ваза с микс от свежи цветя и бели декоративни камъчета на дъното. Любопитно е, че в букета не трябва да присъстват каквито и да е лилии, карамфили, хризантеми или маргаритки. Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон ще са 7 на брой, всяка с по 7 рози: 2 бели и 5 червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа. В личната гримьорна на бенда изискванията за цветята са по-скромни, но по желание на виртуозните музиканти на сър Елтън в стаята ще бъдат поставени пепелници и цяла огледална стена.

Броени дни преди шоуто на Елтън Джон стана ясно и на какви кулинарни шедьоври ще се насладят звездата и неговия бенд, преди да излязат на сцената за дългоочаквания спектакъл.

Непосредствено до луксозния тристаен апартамент на сър Елтън ще бъде обособена специална зала, в която великият музикант ще разполага с богат асортимент вегетариански блюда, колекционерски вина и диетични безалкохолни напитки. Подобно на личната гримьорна и стая за отдих на артиста, и тук интериорът ще бъде решен предимно в светли тонове. В изискванията относно размерите на помещението е упоменато то да не бъде прекалено голямо, с цел да се постигне уютната обстановка на частен мини-ресторант. За комфорта на звездата ще допринесат пожеланите от него неароматизирани свещи, бели покривки и порцеланови блюда, които да бъдат аранжирани върху квадратна маса в центъра на помещението.

В менюто на великия артист задължително ще присъстват следните три вида салати: „Зелена“( микс от всякакви зелени зеленчуци и подправки), „Гръцка“ (с домашен зехтин) и „Капрезе“ – с обезмаслена моцарела и нечетен брой цели листенца пресен босилек. В своеобразната трапезария ще го очакват още: кошничка с прясно изпечени френски франзели, плато със 7 вида сирена, селекция пресни морски дарове и огромна купа с 4 конкретни вида плодове: ябълки, портокали, банани и круши. Към кулинарните изкушения на трапезата на сър Елтън ще бъдат прибавени неговата любима английска горчица и обилно количество пуканки.

Що се отнася до разнообразието от напитки, на разположение на звездата ще бъде специална селекция английски чайове „афтърнуун бленд“, богат асортимент от диетични безалкохолни напитки и неразпечатан сет с малки шишенца изворна минерална вода. Няколко колекционерски бели и червени вина от най-добрите френски изби ще очакват артиста в своеобразния ресторант. Там задължително ще присъства бутилка от любимото бяло „Pinot Grigio“ („Пино Гри“).

В личната гримьорна на бенда ще бъде разположена шведска маса с не толкова претенциозен кулинарен асортимент. Освен класическите месни и рибни деликатеси, ще са подсигурени няколко вида бира, бутилка водка, изстудено бяло „Шардоне“ и загадъчна юбилейна бутилка бяло вино от региона Chateauneuf du Pape в югоизточна Франция.

Храната ще се приготвя на място от професионална кетъринг фирма, която пътува с екипа на Елтън Джон до всички точки от световното му турне.

Какъв ще бъде привкусът на вечните хитове на Елтън Джон – пикантен, сладък или по-скоро екзотичен, предстои да разберем тази вечер.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *