Таксиметровите шофьори в Ловеч скочиха срещу местия налог

Таксиметровите шофьори и превозвачите в Ловеч ще изразят днес недоволството си от плановете на общинските власти да повишат налогът за таксиметровия превоз на 720 лева годишно. Така таксите на такситата в града на люляците стават едни от най-високите в страната, а в последните години работата все повече намалява поради масовото изселване на жителите към столицата и чужбина.

Има стоянка, на която таксиметровите шофьори, за разлика от тези в много други градове, не заплащат нищо. На платените паркинги, ако гражданинът спре, ще трябва да си плати. Този данък излиза, че е 2 лв. на ден, 2 лв. на ден е паркомястото. Мисля си, че това никак не е голяма сума, обяснява аргументите на власта кметът Корнелия Маринова.

Водачите пък се аргументират пък с друго: например в Плевен, който е пет пъти по-толям град от Ловеч, водачите на таксита плащат почти наполовина от предвидения в Ловеч – 450 лева. Толкова е дори и в милионна София. Затова ловчанлии настояват налогът да бъде 300 лева, което е най-ниският праг в този бранш.

 

Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *