Таксиметровите шофьори заплашват с национален протест

© Снимка:   БГНЕС

 
 

 

 

24 браншови и синдикални организации на таксиметровите шофьори ще организират национален протест, ако парламентът приеме на второ четене предложените от министъра на транспорта промени в Закона за автомобилните превози. На национална среща във Велико Търново сдруженията, които обединяват 26 хиляди души, приеха декларация до Народното събрание и до министър-председателя.
В декларацията се казва, че предложените от транспортния министър промени в закона, въвеждат непосилни санкции – глоба до 20 хиляди лева грози водач за дребно нарушение, каза Димчо Иванов, председател на транспортния синдикат „Авто 94“.
„Този човек след като не може да плати до месец глобата, контролният талон и свидетелството остават в изпълнителната агенция „Атомобилна администрация“. Ако аз не мога да платя и не мога да изкарам тия пари, те ми взимат и възможността да мога да ги изкарам. От там насетне те му запорират жилището“, заяви Иванов.
Сдруженията ще внесат в парламента свои пет предложения за промени в Закона за автомобилните превози, които да бъдат включени при второто четене.
„Ние искаме неща, които са реални, които всъщност защитават и държавата, защитават и клиентите, защитават и честните таксиметрови шофьори. Искаме тези промени да станат факт, защото ако този закон влезе в този си вид, от там насетне браншът е зачеркнат изобщо. Тогава нямаме никакъв шанс да оцеляваме, освен да излезем на улицата и да протестираме“, допълни Иванов.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *