Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

Милиардерът инвеститор и главен изпълнителен директор на компанията за рисков капитал Social Capital, Чамат Палихапития, казва, че САЩ вече не могат ефективно да забранят Биткойн и криптовалутите.

Биткойн поскъпна до невижданите отдавна $17 600

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия, информира cryptodnes.bg.

“Мисля, че не можете да изтриете стойност от $3 трилион долара от света. Така че тук е, за да остане, и сега е твърде институционализиран. 

Просто има твърде много организирани фондове от капитали, които сега спекулират в цялата тази екосистема.


Днес видях туит. Има фирма, наречена Jump Trading. Това е организация за високочестотна търговия и [споделиха] няколко снимки, на които наеха куп хора, за да започнат лагер за кодене на Solana. […]


Така че, когато имате хора с високи финанси, които наистина са поверени на това нещо и имате 3 трилиона долара стойност, която ще отиде до 6 трилиона долара и след това ще отиде до 10 трилиона долара, това не може да изчезне.


Ето защо мисля, че Пауъл и Генслер трябваше да споменат някаква форма, [като един вид казват], че ‘няма да забраним тези неща’, защото знаят, че това не е възможно.”

Колко години затвор струва един Bitcoin

По-рано този месец председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че няма планове да налага забрана на криптовалутите.

По-малко от седмица след това председателят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че неговата агенция няма намерение да следва общата забрана на Китай за цифровите активи.

Чамат Палихапития е ранен инвеститор в Биткойн, който е купил един милион BTC през 2010 г.

Неговата фирма за рисков капитал, Social Capital, наскоро участва в кръг за финансиране за $7.7 милиона за Sabre Labs, разработчик зад базирания на Solana автоматизиран маркетмейкър Saber.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *