Тежки поражения в дейта-центъра в БТК

Пожарът, който избухна вчера в централата на БТК в София, нанесе тежки поражения в дейта-центъра (Център за съхранение на данни) на компанията. Това съобщиха ръководители на няколко големи информационни компании, които в момента буквално са колабирали.
Пораженията са огромни. Подобно нещо не се е случвало в нито една страна в света – да изгори дейта центъра на най-голямата телекомуникационна компания. Като основна причина за тежкия инцидент се сочи липсата на адекватна противопожарна система.
При появата на малкия пожар поради липса на противопожарната инсталация се е наложило да бъдат извикани екипи на Пожарната. При гасенето на пожара екипите на противопожарната на практика са „гасили живи сървъри“, съобщиха още потърпевши.
„Вече втори ден се опитваме да възстановим нещата. Тези, които нямат бекъп едва ли ще могат да си вдигнат мощностите“, казаха още потърпевши. Сред пострадалите е и най-големият български интернет портал Дир.бг.
От там съобщиха, че имат пълен бекъп и във всеки един момент се очаква да вдигнат отново мощностите. При тях няма да има никаква загуба, заради професионалното отношение и създаденият пълен бекъп.
Обикновено информационната сигурност в такъв тип центрове е много висока. Повишаването на сигурността е допълнителна мотивация за ползването на услуги от подобен характер.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *