„Телелинк“ продаде 8% от капитала си на БФБ

Общо 8% от акциите на „Телелинк Бизнес Сървисис“ са продадени на инвеститорите в рамките на първия транш от предлагането на дружеството, съобщава компанията чрез Българската фондова борса (БФБ)."Телелинк" продаде 8% от капитала си в първия транш от предлагането на БФБ

Снимка: БФБ-София

Общо 8% от акциите на „Телелинк Бизнес Сървисис“ са продадени на инвеститорите в рамките на първия транш от предлагането на дружеството, съобщава компанията чрез Българската фондова борса (БФБ), информира investor.bg.

Първоначалният план беше да бъдат предложени 7% от акциите, или 875 хил. броя, но заради интереса към книжата днес бяха предложени още 107 487 броя, т.е. общо са реализирани 982 487 броя акции. Цената е фиксирана в размер на 7,6 лева за лот.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД
Последна цена: 7.6 лв.
TBS/TBS
Актуално към 14:26/12.06.2020 г.

Продавачи са основните акционери в „Телелинк“ – Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов.

В резултат на операцията Любомир Минчев, който притежава най-голям дял от компанията, го е намалил от 83,65% до 79,05%, като е продал 4,6% от акциите си.

Телелинк бизнес сървисис" планира да излезе на БФБ през ноември ...

Общо 80% от новите инвеститори в компанията са институционални. Останалите са физически лица, сред които има служители и част от корпоративното и административно ръководство на компанията. Тя е привлякла и чуждестранни инвеститори, посочват от „Елана Трейдинг“, които са мениджъри на емисията.

През есента на тази година Телелинк ще продаде още акции като втори транш от предлагането.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *