Телелинк става холдинг с четири нови компании

От края на ноември бизнесът на Телелинк в България ще бъде организиран в четири самостоятелни дружества, съобщиха от компанията, която е един от водещите системни интегратори на пазара у нас.

Телелинк Бизнес Сървисис ЕАД ще се развива като компания, ангажирана в бизнес процесите и нуждите на клиентите в областта на ИТ инфраструктурата, информационната сигурност, дигиталната трансформация, големите данни и управлението на услуги, под ръководството на Иван Житиянов, който ще заеме позицията изпълнителен директор.

Телелинк Инфра Сървисис ЕАД ще предлага услуги по изграждане и опериране на комуникационна инфраструктурата, доставка и интеграция на системи за сигурност и интелигентни системи за наблюдение и управление под ръководството на Цветан Мутафчиев.

Телелинк Сити Сървисис ЕАД ще развива и продава решения за умни градове под ръководството на Мирослав Кацаров.

Телелинк Лабс ще бъде още едно ново звено, което под ръководството на Мариян Карадимитров ще развива дейности по изследвания, разработки и обучение с акцент върху 5G мрежи и тяхното приложение.

Всичките четири компании ще бъдат част от ново холдингово дружество с име Телелинк България, изпълнителен директор Йордан Попов и председател на борда на директорите Любомир Минчев.

Трансформирането на компанията и обособяването на четирите нови дружества цели да фокусира отделните й дейности, тяхното управление и развитие в отговор на бизнес нуждите и темповете на индустрията, посочиха от Телелинк, информира technews.bg.

„Живеем в дигитален свят. Той се променя всяка секунда, променя и самите нас, като хора и като компании. Дори цели индустрии се трансформират в отговор на новите нужди, които бизнес средата налага. Телелинк е част от тези процеси и тенденции, дори ми се иска да е фактор, който ги задава. Ето защо беше взето решение за трансформация на компанията, която ще влезе в сила от края на ноември“, коментира Любомир Минчев – основател и главен изпълнителен директор на Телелинк.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *