Телерик Академия и TBI Bank ще развиват кадри за финтех сектора

Партньорство на Телерик Академия и TBI Bank ще подпомогне професионалната квалификация и кариерния старт на таланти в ИТ сферата, съобщиха от образователната организация.Телерик Академия и TBI Bank ще развиват кадри за финтех сектора.

Сътрудничеството включва практическа подготовка на младши ИТ специалисти от Телерик Академия, както и възможност за кариера в TBI Bank, която се позиционира като дигитална банка от следващо поколение.

Като част от партньорството през следващите месеци профилите на специалистите, преминали шестмесечната програма Telerik Academy Alpha, ще бъдат сред първите, разгледани от банката с цел разширяване на ИТ инфраструктурата на организацията, информира technews.bg..

Очаква се сътрудничеството да скъси дистанцията между TBI Bank и квалифицираните кадри в областта на ИТ, както и да осигури директен досег на курсистите до финтех сектора.Телерик Академия и TBI Bank ще развиват кадри за финтех сектора.

„Все повече компании от различни индустрии и сфери стават технологични. В резултат расте и нуждата от нови ИТ кадри на пазара на труда, които могат да захранят техния успех“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

В рамките на сътрудничеството TBI Bank и Телерик Академия ще си партнират и в позиционирането на работодателския бранд на банката чрез редица комуникационни дейности, споделени добри практики и препоръки в областта на маркетинга и човешките ресурси.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *