Тел Авив пуска електрически пътища, които ще зареждат градския транспорт

Град Тел Авив работи по създаването на безжични електрически пътища, които да зареждат обществения транспорт в града.

Евровизия 2019: Тел Авив е новият фаворит за домакин - Eurovision Bulgaria

Тел Авив пуска електрически пътища, които ще зареждат градския транспорт

© ElectReon.com

Град Тел Авив работи по създаването на безжични електрически пътища, които да зареждат обществения транспорт в града.

Електрическите пътища са част от пилотна програма, оглавявана от община Тел Авив-Яфо, в сътрудничество с ElectReon – компания, разработваща система, която може да зарежда електромобили, докато те се движат, и Dan Bus Company.

Проектът се финансира с комбинация от държавни и частни средства, според говорител на ElectReon, въпреки че бюджетът му засега остава неясен, информира CNN Business.

Тел Авив – какво да разгледаме и посетим? - iNEWSbg.com

Пътят ще се простира от железопътната станция при Университата на Тел Авив до автогарата Клацкин в Рамат Авив и ще бъде с дължина от около близо 2 км. Самият електрически път ще е с дължина от около 600 метра, информира profit.bg.

 Електрическата инфраструктура под него ще зарежда специално оборудвани автобуси. Системата включва медни намотки, които се поставят под асфалта на улицата, според ElectReon.
MIDTOWN Toweres Tel Aviv, Тел Авив – Обновени цени 2020
„След това се подава електроенергия от електропреносната мрежа на пътната инфраструктура и се контролира комуникацията с наближаващите превозни средства,“ според уебсайта на компанията.

Що се отнася до превозните средства, приемниците са инсталирани на пода, така че да предават електроенергия директно на батерията в движение.

„През последните няколко дни изграждаме пътя,“ казва говорител от градската управа пред CNN Business. „В идните седмици предстоят тестове и пробно пускане.“

Ако пилотната програма е успешна, местните власти в Тел Авив ще се опитат да увеличат броя на електрическите пътища в града.

Тестването на технологията и внедряването й се очаква да отнеме два месеца, след което Dan Bus Company ще започне да обслужва линията, превозвайки пътници, които пътуват от и до Университета на Тел Авив.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *