Тереза Мей: Икономиката ни ще пострада при напускане на EС

Тереза Мей заяви преди срещата на Г-20, че британската икономика ще пострада от решението за напускане на EС въпреки признаците в икономическите данни, че отражението няма да е толкова сериозно, колкото предвиждат някои. Британският премиер  заяви това на път към Китай за участие в срещата на върха на Г-20, предадоха информационни агенции.
Според нея предстоят трудни времена, а и сега  данните дават противоречиви сигнали за ситуацията в икономиката в настоящия момент. Тя смята, че икономиката в момента се държи по-добре и е в кондиция, което е може би изненада за някои, които предсказваха катастрофални резултати след референдума. Но все  пак тя подчерта, че не всичко върви както на нея й се иска, т.е. много добре.
Тереза Мей при посещението в Китай е придружена от шефа на Банк ъв Ингланд Марк Карни и от министъра на финансите Филип Хамънд, който се обяви за фискален стимул за опазване на растежа.
Попитана за мнението й за нуждата от „фискален рестарт“ – термин, използван от Хамънд по време на негова визита в Китай през юли, Мей каза, че правителственият отговор още не е твърдо определен. Тя заяви, че тези въпроси трябва да се обмислят едва след получаване на данните от есента.
Според предварителни негови изказвания се очаква Хамънд да разхлаби контрола на предшественика си на поста Джордж Озбърн върху държавната хазна с цел активиране на стопанската активност в страната.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *