Тесла (Tesla) планира да открие тази година първия си завод в Индия

Тесла (Tesla) планира да открие тази година първия си завод в Индия, съобщи в. „Хиндустан таймс“.

Резултат с изображение за „тесла“

Американският производител на електромобили е готов за дългоочаквания си дебют в Индия. Очаква се съоръжението в южния щат Карнатака да заработи още тази година, пише изданието, позовавайки се на съобщение на местните власти, предаде БТА.

Компанията на американския предприемач Илон Мъск регистрира на 8 януари дъщерна фирма Тесла Индия мотър енд енерджи прайвит лимитид (Tesla India Motor and Energy Private Limited) в Бангалор, столицата на щата Карнатака. Тесла се надява да използва максимално нововъзникващия индийски пазар на електромобили. Американската компания може да ускори този процес, дори електромобилите й да не са евтини заради данъците, според вестника, цитиран от ТАСС, информира business.dir.bg.

Резултат с изображение за „тесла“

Тесла планира да пусне в Индия достъпен за населението електрически автомобил, специално предназначен за пазарите на развиващите се страни. Такива модели вече се произвеждат в завода на компанията в Шанхай.

Състоянието на Илон Мъск в момента надвишава 201 милиарда долара. На 7 януари той оглави списъка на най-богатите хора в света, изпреварвайки шефа на Амазон (Amazon) Джеф Безос. Неговото богатство се оценява на 193 милиарда долара.

Основна причина за финансовото състояние на Мъск е по-високата пазарна капитализация на Тесла. През януари 2020 година тя е била 100 милиарда долара, а в момента се оценява на 800 милиарда долара.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *